Verschillende soorten plastic bakjes

Geplaatst op

Er zijn veel verschillende soorten plastic bakjes. Zo zijn er o.a. sausbakjes, bamibakken en kilobakken. Gastro bakken, maaltijdbakken, saladebakjes, snackbakjes en verzegelbare bakken. Ook in is een grote variatie in de maten van al deze bakjes. Denk aan de kleine plastic bakjes sambal wanneer u een afhaalmaaltijd bij de Chinees haalt. Maar ook verzegelbare bakken met verschillende inhoudsmaten van 150 ml tot een inhoud van 1600 ml.

Welke branches gebruiken plastic bakjes?

De plastic bak komt u tegen in veel verschillende branches. In veel foodbranches zijn sausbakjes een veel gebruikt bakje. Een bakje mayonaise bij de friettent. Een bakje saté saus of een covercup met sambal bij de afhaalmaaltijd van de Chinees. Bij de groenteboer neemt u een lekker bakje vers gesneden groente of fruit mee. En de slager verpakt zijn verse vleessalade in een saladebakje.

 Waarom plastic bakjes kopen bij een groothandel?

Waarom zou u als groenteboer, slager, friettent, ijssalon of andere detaillist plastic bakjes kopen bij een groothandel? Bij de groothandel ligt vaak veel op voorraad en kan er dus snel geleverd worden. Er wordt bij de groothandel groots ingekocht, waardoor de prijzen laag kunnen blijven. En daarnaast wordt er behalve naar een goede prijs, ook gekeken naar de beste kwaliteit.

Verschillende bakjes van stevige kwaliteit

Een plastic bak of bakje kan in verschillende soorten plastic gemaakt worden. Veel gebruikt is PP. PP staat voor polypropeen. Dit is een sterk soort kunststof die voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Het materiaal kan verzaagd en bewerkt worden om een bepaalde vorm te creëren. Zo is het goed inzetbaar voor de diverse varianten en vormen bakjes die op de markt zijn. PS is ook een soort plastic die gebruikt wordt voor de vervaardiging van bakjes. PS staat voor Polystyreen. De vraag naar naar biologisch afbreekbaar plastic wordt steeds groter waardoor er steeds meer bakjes op de markt komen die gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar plastic. Dit plastic wordt o.a. gemaakt van bijvoorbeeld mais, aardappel en rijszetmeel.

Goedkope plastic bakjes kopen

Op VerpakkingsOpruiming.nl kunt u ook plastic bakjes kopen. Dit zijn vaak restpartijen van bakjes die van een oude lijn zijn of bakken die een wat minder standaard maat hebben. Omdat het dan om een laatste partij gaat kan dit voor een scherpe prijs weg. Dus maakt voor u de maat niet zoveel uit, of bent u een starter of voor een evenement op zoek naar een goedkope plastic bakje? Kijk dan eens naar het voortdurend wisselende assortiment op VerpakkingsOpruiming.nl!

Verschillende soorten plastic bakjes